+386 (0)2 607 51 00
+386 (0)31 691 554

Grand hotel Bellevue

Politik zasebnosti

ZASEBNOST UPORABNIKOV

V skladu s pravom Evropske unije uporabnike obveščamo, da spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja najvišje kakovosti storitev.

Piškotki v uporabnikovem brskalniku nam omogočajo zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega portala, prilagajanje določenih vsebin posebej za posameznega uporabnika ter nenehno izboljševanje spletnega portala z analizo obiska.

Način shranjevanja piškotkov lahko uporabnik prilagodi v nastavitvah brskalnika. Za izboljšanje izkušnje brskanja po spletnem portalu moramo na uporabnikov računalnik shraniti majhno količino informacij (piškotki). Več kot 90% vseh spletnih strani uporablja to prakso, vendar po predpisih Evropske unije od 25.03.2011. Pred shranjevanjem piškotkov smo dolžni vprašati uporabnika za soglasje. Z uporabo spletnega mesta se uporabnik strinja z uporabo piškotkov. Z blokiranjem piškotkov lahko uporabnik še vedno brska po spletnem mestu, vendar nekatere njegove funkcije morda ne bodo na voljo.

KAJ JE PIŠKOTEK?

Piškotek je informacija, ki jo na uporabnikov računalnik shrani spletno mesto, ki ga je obiskal. Piškotki običajno shranijo uporabniške nastavitve, nastavitve za spletno stran, kot je želeni jezik ali naslov. Kasneje, ko uporabnik ponovno odpre isto spletno stran, spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. Navedeno nam omogoča prikaz informacij prilagojen potrebam vsakega posameznega uporabnika.

Piškotki lahko shranijo široko paleto informacij, vključno z osebnimi podatki (kot je ime ali e-poštni naslov uporabnika). Te podatke pa je mogoče shraniti le, če uporabnik to dovoli – spletne strani ne morejo pridobiti dostopa do informacij, za katere uporabnik ni dal dovoljenja, in ne morejo dostopati do drugih datotek na uporabnikovem računalniku. Privzete dejavnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov uporabnikom niso vidne. Uporabnik pa lahko spremeni nastavitve spletnega brskalnika tako, da sam izbere, ali želi odobriti ali zavrniti zahteve za shranjevanje piškotkov na način, da se shranjeni piškotki samodejno izbrišejo ob zaprtju spletnega brskalnika in podobno. .

VRSTE PIŠKOTKOV

TRAJNI PIŠKOTKI

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku tudi po zaprtju programa internetnega brskalnika. Z njimi spletna mesta shranjujejo podatke, kot so prijavno ime in geslo, jezikovne nastavitve ali nastavitve piškotkov, tako da vam jih ob vsakem naslednjem obisku ni treba znova vnašati. Trajni piškotki lahko ostanejo na vašem računalniku ali mobilni napravi dneve, mesece, celo leta.

ZAČASNI PIŠKOTKI
Začasni ali sejni piškotki se odstranijo iz računalnika, ko zaprete spletni brskalnik. Z njimi spletna mesta shranjujejo začasne podatke, na primer zadnjih nekaj strani, ki ste jih odprli na obiskanem spletnem mestu, ali artikle v nakupovalnem vozičku, če ste na spletnem mestu, specializiranem za spletno prodajo.

 

PIŠKOTKI PO VIRU

LASTNI PIŠKOTKI

Piškotki prve osebe prihajajo s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. S pomočjo teh piškotkov lahko spletna mesta shranijo podatke, ki bodo ponovno uporabljeni ob naslednjem obisku tega spletnega mesta.

 PIŠKOTKI TRETJI PIŠKOTKI TRETJIH OSEB

Piškotki tretjih oseb prihajajo z drugih spletnih strani, ki se nahajajo na spletni strani, ki si jo ogledujete. S pomočjo teh piškotkov lahko druga spletna mesta spremljajo uporabo interneta na spletnem mestu, ki si ga ogledujete, v marketinške namene.

PIŠKOTKI PO FUNKCIJAH

Tehnični piškotki – obvezni piškotki (vedno aktivni) – potrebni za delovanje spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Običajno so nastavljeni kot odgovor na vaša dejanja, ki vključujejo zahtevo po storitvah, kot so nastavitve piškotkov, prijava ali izpolnjevanje obrazcev. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke ali pošlje opozorilo o njih, vendar v tem primeru nekateri deli spletnega mesta ne bodo delovali. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Funkcijski piškotki (mogoče jih je izklopiti) – omogočajo spletni strani, da nudi izboljšano funkcionalnost in personalizacijo. Lahko jih nastavimo mi ali ponudniki storitev tretjih oseb, katerih storitve so bile dodane na naša spletna mesta. Če teh piškotkov ne omogočite, nekatere od teh funkcij morda ne bodo delovale pravilno.

Marketinški piškotki (mogoče jih je izklopiti) – omogočajo beleženje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšamo učinkovitost naše spletne strani. Pomagajo nam ugotoviti, katerie so najbolj in najmanj priljubljene strani in si oglejte, kako obiskovalci krmarijo po strani. Vse informacije, zbrane s temi piškotki, se zbirajo in zato ostanejo anonimne. Če teh piškotkov ne omogočite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali naše spletno mesto, in ne bomo mogli spremljati njegove učinkovitosti. Ne shranjujejo neposredno osebnih nastavitev, ampak temeljijo na edinstveni identifikaciji vašega brskalnika in internetne naprave. Če teh piškotkov ne omogočite, boste imeli manj ciljanega oglaševanja.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analize, ki jo zagotavlja Google Inc. (“Google”). Uporabljamo metodo integracije, ki anonimizira vaš naslov IP. Google Analytics uporablja piškotke za analizo vaše uporabe spletne strani. Podatki, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo in shranijo na Googlov strežnik v Združenih državah Amerike. Google te podatke uporablja za oceno vaše uporabe spletnega mesta in zagotavljanje poročil o dejavnostih spletnega mesta za operaterje spletnega mesta. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih hrani Google. Oglejte si Googlov pravilnik o zasebnosti na naslednji povezavi: https://policies.google.com/privacy. Google je razvil vtičnik za brskalnik, ki vam omogoča, da preprečite uporabo vaših podatkov s strani Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Prenesete ga lahko tukaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

KAKO SPREJEM ALI ZAVRNITE PIŠKOTKE

Polje z nastavitvami piškotkov se nahaja na dnu te spletne strani. Po izbiri nastavitev lahko kadar koli ponastavite začetne nastavitve piškotkov na dnu te spletne strani.

Z izbiro možnosti Sprejemam vse piškotke dovolite, da se vsi zgoraj navedeni piškotki shranijo na vaš računalnik ali mobilno napravo.

Z izbiro možnosti Sprejemam samo potrebne piškotke se na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo le vrednosti za tehnično obvezne piškotke.

Če onemogočite piškotke, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij te spletne strani.

Poleg tega lahko nekatere ali vse piškotke sprejmete ali zavrnete tako, da prilagodite nastavitve brskalnika. Na naslednjih povezavah najdete informacije o spreminjanju nastavitev nekaterih najpogosteje uporabljanih internetnih brskalnikov: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Nekateri brskalniki vam omogočajo brskanje po internetu v “anonimnem” načinu, kar omeji količino podatkov, shranjenih v vašem računalniku, in samodejno izbriše trajne piškotke, shranjene v vašem računalniku ali mobilni napravi, ko končate sejo brskanja. Obstaja tudi veliko aplikacij tretjih oseb, ki jih lahko dodate v svoj brskalnik za blokiranje ali upravljanje piškotkov. Piškotke, ki so bili predhodno nameščeni v vašem brskalniku, lahko tudi izbrišete tako, da izberete možnost brisanja zgodovine brskanja in vklopite možnost brisanja piškotkov. Podrobnejše informacije o piškotkih in prilagajanju nastavitev brskalnika najdete na strani  https://www.allaboutcookies.org/.