+386 (0)2 607 51 00
+386 (0)31 691 554

Grand hotel Bellevue

Gozdovi in naravne lepote

Gozdovi na Mariborskom Pohorju

Pohorski gozdovi se razprostirajo na približno 25.000 hektarjih površine. Glede na kvadraturo gozdov se lahko ta podatek rahlo spreminja, saj je Pohorje veliko in gozdovi se raztezajo na različnih območjih.

Kar zadeva drevesne vrste, ki so naseljene v Pohorskih gozdovih, prevladujejo listavci, predvsem bukev (Fagus sylvatica) in jelka (Abies alba). Poleg tega lahko najdete tudi drevesne vrste, kot so smreka (Picea abies), macesen (Larix decidua), hrast (Quercus spp.) in jelša (Alnus spp.). Obstaja tudi nekaj vrst iglavcev, ki so prisotne na Pohorju.

Mariborsko Pohorje in njegovi gozdovi so poleti odlična destinacija, saj ponujajo številne ugodnosti in doživetja za obiskovalce.

Mariborsko Pohorje in njegovi gozdovi so poleti odlična destinacija, saj ponujajo številne ugodnosti in doživetja za obiskovalce.

Naravna lepota

Mariborsko Pohorje in gozdovi okoli njega nudijo slikovito in očarljivo naravno okolje. V poletnih mesecih se celotna pokrajina preoblikuje v zeleno oazo z bujno vegetacijo, cvetočimi cvetlicami in svežim zrakom. Narava ponuja prijetno okolje za sprostitev, sprehode, piknike in druge aktivnosti na prostem.Sprehodi in pohodi: Mariborsko Pohorje je prepleteno z mrežo poti in stez, ki omogočajo čudovite sprehode in pohode skozi gozdove. Gosti se lahko podajo na raziskovanje peš in uživajo v tišini narave, opazovanju ptic in divjih živali ter občudovanju razgledov. Obstajajo tudi urejene sprehajalne poti za vse stopnje telesne pripravljenosti.

Gozdovi na Mariborskem Pohorju predstavljajo pravi zaklad za ljubitelje narave. Gostje se lahko podajo na raziskovanje gozdnih poti, se naužijejo svežega zraka, poslušajo zvoke narave in se povežejo z okoljem. Gozdovi nudijo tudi priložnosti za nabiranje gozdnih sadežev, kot so borovnice, gobe in jagode.