Grand hotel Bellevue

Aktivnosti

Kolesarske poti po Pohorju

Pohorska kolesarska transverzala

Kolesarsko odkrivanje Pohorja od cerkve sv. Bolfenka na mariborski strani do vznožja Kremžarjevega vrha na koroški strani Pohorja.

Pohorje (Belvi - Areh - Šumik)

Na to pot se podajte, če ste kondicijsko dobro pripravljeni. Če niste, vas na poti čaka precej postojank in razglednih točk. Od 41 km skupne dolžine se boste s kolesom povzpeli le 500 spuščali do 1300 višinskih metrov.

Kordek - BPP

Najprej vas pot pelje 3 km po asfaltu skozi čudovito Rožno dolino mimo obrambnega doma. Pot se prične vzpenjati, približno kilometer po asfaltu, nato zavije v gozd na makadam. To gozdno cesto domačini imenujejo »kordek«

Slovenska turnokolesarska pot - STKP

Turno kolesarstvo postaja vse bolj priljubljena dejavnost članov Planinske zveze Slovenije (PZS). Kot dodatno spodbudo za njegov razvoj Komisija za turno kolesarstvo PZS pripravila krožno kolesarsko pot, ki obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine, meri okoli 1.800 kilometrov in premaga 50.000 metrov višinske razlike v vzponu.

Pohodniške poti po Pohorju

Čez Pohorje na Koroško

Slovenska planinska pot je najstarejša in najbolj raznolika vezna planinska pot v Sloveniji, ki vas v dolžini 500 kilometrov popelje iz Maribora vse do slovenske obale, v Ankaran.

Pot na Lovrenška jezera

Pohodnike, ki se boste odpravili proti Lovrenškim jezerom, bo narava bogato nagradila: na cilju vas namreč pričakajo čudovita jezera, ena najmikavnejših naravnih znamenitosti na Pohorju.

Pot na Črno jezero

Črno jezero leži med Osankarico in Velikim vrhom na nadmorski višini 1200 m. Obraščeno je s smrekovjem in šotnim mahom. 

ADRENALINSKA DOŽIVETJA NA POHORJU

Monster Roller

Monster Roller je velik, robusten skiro s širokimi kolesi grobega profila, posebej prirejen za adrenalinske vožnje po razgibanem terenu. Pridite na Pohorje, nadenite si obvezno čelado in ščitnike ter izkusite drzen spust v dolino, po poteh ali brezpotjih.

Bike Park Pohorje Maribor

Zelene pohorske strmine vabijo na adrenalinsko doživetje v kolesarskem parku v neposredni bližini mestnega središča.

PohorJet

Udobno se namestite na sanke in zapnite varnostni pas. Privoščite si dvojni adrenalinski spust iz Trikotne jase do izteka arene Snežnega stadiona. Hitri ravninski deli, ostri zavoji ter drzni spust v nepredvidljiva brezna vas bodo zanesljivo prepričali, da spust ne bo ostal en sam.

Zimska doživetja na Pohorju

Tekmovanje s pležuhi

Pležuh izhaja z obronkov hribovja v dravski dolini. Pred več kot 200 leti je bil v tej dolini pležuh pozimi edino prevozno sredstvo, ki so ga uporabljali za zabavo na snegu, se vozili v dolino in drugih opravkih.

Team & Play

Animacijsko vodeni zabavni programi na snegu: hoja s skupinskimi smučmi, vlečenje vrvi, tekmovanje s krplji (v parih v dveh tekih). Igre so lahko zgolj zabava ali resno tekmovanje, po želji naročnika.

Smučarsko tekmovanje v veleslalomu

Pripravimo vam vse potrebno: postavimo progo, izdelamo štartno listo, razdelimo številke, izmerimo čas, po ozvočenju komentiramo potek tekmovanja ter objavimo rezultate.

Povpraševanje za: Aktivnosti

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Izberite tip sobe