+386 (0)2 607 51 00
+386 (0)31 691 554

JESEN

Izkoristite jesensko sezono in uživajte v jedeh, ki vključujejo sveže lokalne sestavine. Priporočajo se jedi, pripravljene z jesenskimi zelenjavami, kot so bučke, kostanj, gobe in korenje. Poskusite tudi jedi, ki vključujejo sezonsko sadje, kot so jabolka in hruške.

Pohodništvo po Pohorju

Jeseni se Pohorje preoblikuje v barvito pokrajino, zato je pohodništvo ena izmed najboljših aktivnosti. Obiščite Planinski dom Bellevue ali se podajte na vrh Areha, kjer boste nagrajeni s prelepimi razgledi na okolico.

Vožnja s kolesi

Mariborsko Pohorje ima odlične kolesarske poti, ki so primerna za različne ravni izkušenj. Gostje lahko najamejo kolesa in se podajo na raziskovanje gozdov, vasi in vinogradov v okolici. Prav tako lahko preizkusijo gorsko kolesarjenje po zahtevnejših terenih, če imajo ustrezno opremo.

Obisk vinske regije

Mariborsko Pohorje je obdano s številnimi vinogradi in vinorodnimi regijami. Jeseni je čas trgatve in obisk vinskih kleti, kjer lahko gostje degustirajo vrhunska vina in spoznajo postopek pridelave. Lahko se odpravijo na vinsko turo in obiščejo vinograde ter kleti, kot je na primer vinorodna regija Jeruzalem.

Obisk Maribora

Maribor je le nekaj kilometrov oddaljen od hotela GH Bellevue in je vredno obiskati. Jeseni lahko občudujete barvito listje ob reki Dravi in si ogledate znamenitosti, kot so Mariborski grad, Mestni park, Slomškov trg in Lent, staro mestno jedro ob reki

Gurmanska doživetja

Okolica Mariborskega Pohorja je znana po odlični kulinariki. Gostje lahko obiščejo lokalne restavracije in gostilne, kjer lahko poskusijo tradicionalne jedi, kot so “štruklji”, “mlinci” ali “ajdovi žganci”. Prav tako lahko obiščejo kmetije in se naužijejo sveže pridelane hrane ter lokalnih specialitet.