Grand hotel Bellevue

Wellnes

Svet savn Wellness centra Bellevue

Svet savn Wellness centra Bellevue vas bo razvajal z različnimi vrstami savn  kot so: aroma parne kopeli-turški savni, ekstremna finska savna, infra rdeči savni, kromoterapevska savna laconium – blaga savna.

Pomembno je omeniti, da je potrebno pri uporabi savne paziti na varnost in spoštovati priporočene smernice, kot so pravilna hidracija, omejitev časa bivanja v savni ter upoštevanje individualne tolerance do toplote.

ZA INFORMACIJE NAS KONTAKTIRAJTE

Detoksifikacija

Eden izmed ključnih učinkov savne je pomoč pri odstranjevanju strupenih snovi iz telesa. Med bivanjem v savni se poveča telesna temperatura, kar spodbuja potenje. S potenjem iz telesa izločamo škodljive snovi, kot so sečna kislina, sebum, toksini in težke kovine.

Krepitev imunskega sistema

Savne lahko pomagajo krepiti imunski sistem. Visoke temperature v savni povzročijo začasno povišanje telesne temperature, kar spodbudi proizvodnjo belih krvnih celic in protiteles, ki se borijo proti okužbam. Redno izpostavljanje savni lahko pomaga pri preprečevanju prehladov, gripe in drugih okužb dihal.

Izboljšanje krvnega obtoka

Visoka temperatura v savni povzroči razširitev krvnih žil (vasodilatacijo), kar pripomore k boljšemu krvnemu obtoku. To lahko izboljša dostavo hranil in kisika v mišice, organe in tkiva ter pospeši celjenje poškodb.

Sprostitev mišic

Toplota v savni pomaga sprostiti mišice. Visoke temperature lahko zmanjšajo napetost mišic, povečajo njihovo prožnost ter olajšajo bolečine in krče. Po intenzivni vadbi ali fizičnem naporu lahko obisk savne pomaga pri hitrejšem okrevanju mišic.

Izboljšanje zdravja kože

Savna ima lahko pozitiven vpliv na zdravje kože. Toplota in potenje lahko odprejo pore in izboljšajo prekrvavitev kože, kar pomaga odstraniti odmrle kožne celice in izboljšati teksturo kože. Redno obiskovanje savne lahko prispeva k sijoči in bolj zdravi koži.

Zmanjšanje stresa

Savna ima tudi sproščujoč učinek na telo in um. Toplota in mir v savni lahko zmanjšata stres, tesnobo ter izboljšata splošno počutje. Savna se pogosto uporablja tudi kot del terapevtskega programa za lajšanje simptomov depresije, nespečnosti in drugih duševnih stanj.

Povpraševanje za: Wellnes

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Izberite tip sobe