+386 (0)2 607 51 00
+386 (0)31 691 554

Grand hotel Bellevue

Bazen

BAZEN TRENUTNO NE OBRATUJE.

Naša nova pridobitev v letu 2023

Naša nova pridobitev v letu 2023 je 25 metrski bazen ogrevan z naravno pohorsko vodo.

Plavanje vključuje skoraj vse mišične skupine telesa, kar omogoča celostno vadbo. Med plavanjem se aktivirajo mišice rok, nog, trebuha, hrbta, ramen, prsnega koša in bokov. To pripomore k izboljšanju telesne moči, vzdržljivosti in prožnosti.

Plavanje je nizko vplivna vadba, kar pomeni, da je manj stresno za sklepe in kosti v primerjavi z drugimi športi, kot sta tek ali košarka. Zaradi tega je plavanje primerljivo primerno za ljudi vseh starosti, tudi za tiste s sklepnimi težavami ali poškodbami.

Plavanje je odličen način za izboljšanje srčno-žilnega sistema. Redna aerobna vadba, kot je plavanje, lahko okrepi srce, poveča kapaciteto pljuč in izboljša krvni obtok. Prav tako lahko pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka ter zmanjšuje tveganje za srčne bolezni in možgansko kap.

Izboljšanje vzdržljivosti in dihalne zmogljivosti

Plavanje je aerobna aktivnost, ki povečuje vzdržljivost in izboljšuje delovanje dihalnega sistema. Redno plavanje lahko poveča kapaciteto pljuč, izboljša pretok kisika v mišice ter omogoča boljše delovanje dihalnih mišic.

Pomoč pri ohranjanju zdrave telesne teže: plavanje je učinkovit način za izgorevanje kalorij in ohranjanje zdrave telesne teže. Ker plavanje vključuje več mišičnih skupin in je intenzivna vadba, porabi telo več energije kot pri nekaterih drugih športih. Redna vadba plavanja lahko prispeva k izgubi odvečne telesne teže in poveča mišično maso.

Izboljšanje koordinacije in ravnotežja: med plavanjem je potrebno uporabljati sinhronizirane gibe rok, nog, glave in telesa. To pripomore k razvijanju koordinacije, ravnotežja in telesne kontrole.

Izboljšanje koordinacije in ravnotežja: Med plavanjem je potrebno uporabljati sinhronizirane gibe rok, nog, glave in telesa. To pripomore k razvijanju koordinacije, ravnotežja in telesne kontrole.